1-7 Yaş Müzik Eğitimi

Merhaba, aileler eğitim konusunda artık çok hassas, çünkü her bebek dünyanın en kıymetli varlığı. Anne baba olabilmek öğrenilmiyor, maalesef yaşayarak öğreniyoruz. Ama bunu değiştirebilirsiniz.

Öncelikle bebek bireydir. Dünyaya gelişine, büyümesine şahit olmak muhteşem duygular. Yürümeyi öğrenmeden önceki dönemde onun adına seçimler yapmak kolay… Ama işler baş döndürücü bir hızla değişecek. Bebeğimiz yürümeye başlayınca öğrenme ve gelişim hızının gerisinde kalıyoruz. (10-14 ay arası). Çünkü insanın doğasında ailelerin göz ardı ettiği matematik ve müzik vardır. Görür, duyar, tekrar eder ve öğrenir. Hatta kendisi yorumlar yine öğrenir. Haliyle doğru ya da yanlış olduğuna bakmaz. Bu nedenle bireyin eğitimi 5 yaşından önce başlamalıdır.

Bu durumda tekrar başa dönelim, bebek anne karnında büyüyor ve dünyamıza geldiğinde ise… kendinizi onun yerine koyun, en basit güdüler ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Bu onun açısından zor hatta biraz da ürkütücü ama biz ailelerin en güzel günleri. 🙂 Bu noktada onun stresini ve kaygısını en az düzeye indirecek davranışlara ihtiyacı var, müzik ise en büyük yardımcımız. Bebeğin sevdiği, bildiği ve gördüğü davranışlar / alışkanlıklar rutin içerisine alınmalı ve bol bol tekrarlanmalıdır.

Matematik ve müzik dedik… Her bebek / birey müthiş yeteneklerle dünyaya geliyor, büyüdükçe hayatını şekillendiren kararları ise aileleri veriyor. Burası gayet normal ama onun yeteneklerini ne kadar açık tutarsak, ona ne kadar çok kapı açarsak hayatına da o kadar dokunuruz. Beyin gelişiminde ne kadar çok anısı ve deneysel tutumları olursa emin olun ileride bir o kadar rahat edecektir. Bunu yapmayıp izler ve beklersek yetenekleri zamanla körelerek kaybolacaktır.

Bir çok ailenin bizlere yönelttiği soru olan enstrüman eğitimine ne zaman başlamalı, geç mi kaldık sorusunun cevabı ise –

Doğru eğitimciyi bulduysanız hiç bir şey için geç değildir…

Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

1-7 Yaş Müzik Eğitimi için 1 cevap

  1. Geri izleme:Uzaktan Eğitim ve Aileler - MuzikDersi.Net

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et